Minisymposium ter gelegenheid van boekpresentatie ‘Je neemt jezelf mee overzee’

Minisymposium ter gelegenheid van boekpresentatie ‘Je neemt jezelf mee overzee’

Op 22 november is de boekpresentatie van ‘Je neemt jezelf mee overzee. Een persoonlijke visie op de naoorlogse emigratie van Nederland naar Australië’; het boek dat ik als ghostwriter mocht schrijven in naam van de 78-jarige Jan Fels.

Het project heeft bijzondere contacten opgeleverd met onder andere historica Marijke van Faassen (van het Huygens ING) en antropologe Nonja Peters (van Perth University, Australië). Zij doen onderzoek naar het wel en wee van Nederlandse emigranten die tussen 1950 en 1990 naar Australië vertrokken. Ook willen ze de handgeschreven registratiekaarten die beide overheden bijhielden digitaal ontsluiten.

We besloten de handen ineen te slaan gedurende de totstandkoming van het boek. Het bood Marijke als projectleider de gelegenheid om een indruk te krijgen wat er allemaal komt kijken bij citizen science – waarbij de burger niet alleen gegevens verzamelt, maar zelf ‘de expert’ is. De resultaten van onze samenwerking willen we graag delen tijdens een minisymposium ter gelegenheid van de boekpresentatie. Natuurlijk is ook uitgever Jan-Willem Gerth van Uitgeverij van Brug erbij.

Wil je de boekpresentatie bijwonen? Dat kan! Meld je hier aan voor het Minisymposium migrantenstemmen en migrantenstudies.

In aanloop naar het minisymposium bloggen verschillende projectmedewerkers over dit onderwerp.