7 cadeautips voor schrijvers

7 cadeautips voor schrijvers

Heb je een (debuterende) schrijver in je netwerk of vriendenkring en zoek je het ultieme kerstcadeau? Of schrijf je zelf een boek of zakelijke teksten en vragen mensen wat jij graag wilt hebben?
Hier vind je 7 cadeaus waar schrijvers blij van worden.

Lichtje-goed-boek-naar-bedHet literaire lichtje

€2,95 incl. btw
Een kaart met een windlichtje van perkament, met de tekst: “Gaat u vooral met een goed boek naar bed, of in ieder geval met iemand die er een gelezen heeft”.
Ik heb er een gekocht bij Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum, maar hij is ook rechtstreeks verkrijgbaar via deze website.

muismat-beter-spellenMuismat Beter spellen

€7,50 incl. verzendkosten en btw
De muismat van Beter Spellen; een handig geheugensteuntje. Verkrijgbaar in vier varianten.
Hoe zit het met de vervoeging vernederlandste werkwoorden zoals ‘managen’, ‘finishen’ en ‘upgraden’? Muismat B geeft zeventig voorbeelden met vervoegingen in de tegenwoordige tijd, verleden tijd en het voltooid deelwoord.
Vind je d’s en t’s lastig? Met muismat C ligt het spiekbriefje onder je muis! Daarop staan de regels van ’t Kofschip, met tal van voorbeelden. Dus voortaan schrijf je foutloos en zonder twijfel: het gebeurt en het is gebeurd.

schrijf-je-boekSchrijf je boek

€12,95 incl. btw
Schrijf je boek – Hét zelfhulpboek voor (toekomstige) schrijvers: 238 blanco pagina’s met inspirerende citaten als voetnoot, nodigen uit om eindelijk de daad bij het woord te voegen. Zo wordt dat goede voornemen om een boek te schrijven heel concreet.

 

SCHRIJFCOACH SPEEDDATE

25% korting voor snelle bestellers -> 37 euro excl. btw
Speciaal voor de kerst heeft Duidelijk Verhaal een tijdelijk kennismakingsaanbod met korting voor snelle bestellers: de Schrijfcoach Speeddate. Stel een half uur lang al je prangende vragen over schrijven, uitgeven of promoten. Per telefoon of via Skype.
De prijs hiervoor bedraagt 49 euro exclusief 21% btw.
Bestel je voor 17 december 2015? Dan ontvang je maar liefst 25% korting en betaal je 37 euro exclusief btw.
Bestellen is eenvoudig: stuur een mail naar brendavandijk @ duidelijkverhaal.nl met als onderwerp ‘Schrijfcoach speeddate’ en de gegevens van degene aan wie je het cadeau wilt geven. Je ontvangt dan een waardebon per e-mail.

ScrivenerScrivener

$45 (US dollars)
Scrivener is het ideale schrijfprogramma. Hiermee behoud je overzicht als je lange teksten schrijft. Je wisselt eenvoudig tussen verschillende hoofdstukken, kunt makkelijk tekst (opnieuw) structureren en hebt alle aantekeningen en bronnen bij de hand in één document. Het leuke is: je kunt het gratis dertig dagen uitproberen. Bevalt het? Dan bestel je het online. De teksten die je al geschreven of bewerkt hebt in de proefperiode, blijven bewaard en toegankelijk. Scrivener is zowel verkrijgbaar voor Windows als voor de Mac.

Iphone-bookcaseiPhone book case

€59,95 incl. btw
Je iPhone vermomd als boek (en direct stijlvol beschermd). Dat wil toch elke schrijver? De book case is vervaardigd uit hoogwaardig leer en biedt ook nog ruimte voor bankpasjes en geld.
Bestellen kan makkelijk en snel via Cool Blue.

Redactie - goed - beter - bestAdvies van een ervaren schrijfcoach

Vanaf €97 excl. btw
Wil je de schrijver écht verder helpen met zijn teksten? Of met een gedegen schrijfplan of promotieplan voor zijn boek? Dan is schrijfcoaching van Duidelijk Verhaal het ultieme cadeau. Klik hier voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.
Geef bijvoorbeeld een ‘Vragenuur via Skype’ cadeau. Dan kan de auteur alle prangende vragen stellen over het schrijven, uitgeven of promoten van zijn of haar boek.
Of wat denk je van redactionele feedback, voor schrijvers die twijfelen of hun teksten goed genoeg zijn?
Is een manuscript kansrijk om uit te geven, of zijn er nog verbeterpunten? De schrijver weet het zeker met een leesrapport.
Stuur mij een mail (brendavandijk @ duidelijkverhaal.nl) en geef aan dat je een cadeaubon wilt bestellen. Je ontvangt dan een waardebon per e-mail.