Over Brenda

Een duidelijk verhaal, dat is waar ik – Brenda van Dijk – voor sta.

Waar anderen bruisen van de vernieuwende ideeën, schuilt mijn kracht in het realiseren ervan. Of ik nu werk als schrijfcoach, redacteur, tekstschrijver of ghostwriter, ik achterhaal de essentie van wat de ander wil vertellen en vertaal dat naar heldere teksten, concrete plannen of doeltreffende (communicatie)uitingen.

Mensen met wie ik heb samengewerkt, waarderen mij om het feit dat ik me werkelijk verbind met hun bedrijf/idee en dat ik breder kijk dan mijn kernverantwoordelijkheid. Daarnaast zien mensen mij als leider, sparringpartner, creatief strateeg, stimulator en als natuurlijk rustpunt in een hectische omgeving.

Feiten:

  • Van huis uit communicatieadviseur.
  • Uitgebreid netwerk van vormgevers, drukkers, (dienstverlenende) uitgevers en andere mensen uit het tekst- en boekenvak. Voor een van mijn klanten heb ik een eigen uitgeverij opgezet die ik voor hen beheer.
  • Ervaring in schrijfcoaching, tekstproductie, redactie, ghostwriting, contentmanagement, social media, bloggen, merkenstrategie en -beleid, interne en externe communicatie, woordvoering, perscontacten en verandermanagement.
  • Gewerkt bij, voor en/of met: marketingcommunicatiebureaus, ontwerpbureaus, uitgevers, schrijvers, coaches, verandermanagers, zzp’ers, (inter)nationale food- en productmerken, banken, verzekeraars, woningcorporaties, (semi-)overheidsinstanties, zorginstellingen (cure, care en sociale werkvoorziening) en theaters/theatermakers.
  • Gewend om creatieve processen aan te sturen: veelvuldig samengewerkt met ontwerpers, drukkerijen, filmmakers, tekstschrijvers en technici rond diverse communicatie-uitingen. Van websites en flyers, tot en met productverpakkingen en cd’s.