Boeken waaraan ik meewerkte

Zoek jij een schrijfcoach of redacteur, die – samen met jou – je boek echt beter maakt? Sommige schrijvers kunnen na een enkele coachingsessie al verder, andere laten zich het hele schrijfproces begeleiden of schakelen mij pas aan het einde in. Ook zijn er organisaties en auteurs die mij inschakelen als ghostwriter om hun boodschap te vertellen in een boek.
Onderstaande auteurs en opdrachtgevers gingen je voor. Ben je benieuwd naar de andere projecten die ik heb gedaan? Lees hier welke andere opdrachtgevers mij inschakelden als tekstschrijver.

Rebelleren moet je faciliteren

Hoe onaangepast gedrag kan leiden tot betere resultaten en innovatief vermogen

Auteur
Bas Kodden
Uitgever
BigBusiness Publishers
Rol Brenda:
Herschrijven/redactie
“Brenda heeft orde weten aan te brengen in de enorme hoeveelheid gedachten, ideeën en inzichten die ik heb opgedaan in zeven jaar onderzoek. Dankzij haar is mijn boek nu prettig leesbaar, gestructureerd, relevant en consistent. Als Brenda met de inhoud aan de slag gaat, heb ik alle vertrouwen dat het goed komt.”

Was ik niet duidelijk dan?

10 lessen in hoe jij als leidinggevende effectief communiceert

Auteurs
Bea Aarnoutse en Wendy Eelsing
Uitgever
BigBusiness Publishers
Rol Brenda:
Schrijfcoach en redacteur
“Brenda is de beste redacteur met wie ik ooit heb samengewerkt. Ze is scherp, meevoelend en meedenkend. Brengt het boek echt naar een beter niveau, zonder het in de kern aan te tasten. Dat is reuzeknap en geeft tijdens het schrijfproces rust. Bovendien is ze sensitief en weet ze met haar ervaring overzicht aan te brengen. Ik vind het een feest om met haar samen te werken. Dat doe ik graag een volgende keer weer!”
over boek RASCI-methode

RASCI-methode

Bedrijfsprocessen én verantwoordelijkheden kernachtig in kaart

Auteur
Arno Schilders
Uitgever
Van Haren Group
Rol Brenda:
Schrijfcoach en redacteur
“Wat was ik blij met jouw ondersteuning bij het schrijven van mijn boek. Als nieuwbakken auteur wist ik echt niet waar ik aan begon en liep ik halverwege vast. Ondanks een goede voorbereiding, duidelijke structuur en genoeg tijd om te schrijven. Door alle feedback van de uitgever, tegenlezers en voortschrijdend inzicht was ik de weg kwijtgeraakt in mijn eigen boek. Ik wist dat er van alles nog niet klopte, maar had geen idee wat ik moest doen om er een goed leesbaar boek van te maken. Gelukkig kwam ik jou, precies op het juiste moment, tegen op de uitreiking van het managementboek van het jaar. Dankzij jouw coaching kwam er weer structuur in mijn boek en kon ik weer met hernieuwde inspiratie aan het schrijven. Vervolgens is het boek door jouw redactieslag veel consequenter en leesbaarder gemaakt. Nooit gedacht dat dit mij ook nog zoveel tijd zou kosten aan tegenlezen, feedback geven, afstemmen en herschrijven, maar wat ben ik blij dat we dat zo gedaan hebben. Zonder jouw bijdrage was het nooit zo’n duidelijk verhaal geworden ;^)”

Ademen tot in je ziel

Je adem is de basis voor ontspanning, innerlijke rust en zelfvertrouwen

Auteur
Marleen van den Hout
Uitgever
Ankh Hermes
Rol Brenda:
Schrijfcoach en redacteur
“Bij het schrijven van mijn eerste boek liep ik op driekwart vast. Brenda hielp me er ad hoc doorheen. Bij mijn tweede boek, Ademen tot in je ziel, vroeg ik direct haar ondersteuning. Daardoor kon ik vrijer schrijven, omdat ik wist dat er intelligente en vakkundige ogen overheen zouden gaan die kunnen bijsturen, voordat het boek naar de uitgever gaat. Brenda hielp mijn informatie ordenen, dacht mee met het verhaal, vroeg door, bracht meer logica in, balans in de hoofdstukken, hielp schrappen, scherper formuleren etc. Het was een fijn project. Brenda is zeer betrokken, toegewijd, zorgvuldig en komt altijd de planning na. Taalkundig sterk, voelt in wat ik bedoel en wat de lezer kan pakken. Zij is een stabiele factor in de storm die boeken kunnen veroorzaken. Een fijn mens om mee te werken.”

They Ask, You Answer

Win het vertrouwen van je klant en word de autoriteit van jouw markt

Auteurs
Marcus Sheridan & Danielle Navas-Brandt
Uitgever
BigBusiness Publishers
Rol Brenda:
Redacteur
“Ik ben ontzettend blij dat ik met Brenda heb samengewerkt voor de teksten van They Ask, You Answer. Haar expertise en vaardigheden hebben de teksten niet alleen fijn leesbaar gemaakt, maar ook de inhoud versterkt. Brenda ging secuur te werk en was onvermoeibaar. Ik waardeerde haar open communicatie, creatieve ideeën en snelle reacties. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, ik krijg vaak reacties dat het boek prettig leest. Als je op zoek bent naar een tekstredacteur die jouw teksten naar een hoger niveau tilt en een waardevolle bijdrage levert, dan kan ik Brenda absoluut aanbevelen. Bedankt, Brenda!”

Spelen werkt *Managementboek van het jaar 2023*

Maak leren op de werkplek leuker met game-based learning

Auteurs
Karen Sikkema en Michiel van Eunen
Uitgever
BigBusiness Publishers
Rol Brenda:
Schrijfcoach en redacteur
“Met veel plezier hebben we met Brenda als redacteur gewerkt aan het afmaken en publiceren van ons boek. Brenda heeft ons geholpen met het hele traject: van het beter uitdenken van de doelgroep voor het boek en het wijzigen van de inhoud en structuur van het boek om bij die doelgroep te passen, tot aan de precieze redactie op zins-, woord- en soms letterniveau. Fijn om zo’n deskundig iemand te hebben die meedenkt op de grote lijn én zo precies is op alle details. Veel dank voor de fijne samenwerking!”

De competitiemaatschappij

van oorzaak naar oplossing

Auteur
Maartje Fokkema
Rol Brenda:
Schrijfcoach en redacteur
“Brenda heeft mij heel goed geholpen om van mijn manuscript een prettig leesbaar geheel te maken. Ik wist niet dat er zoveel te verbeteren viel aan mijn schrijfstijl en heb veel geleerd van haar aanwijzingen en tips. Ook dacht zij steeds inhoudelijk mee. Zij heeft onder andere een goede ondertitel bedacht voor mijn boek. Brenda’s enthousiasme is aanstekelijk: tijdens onze samenwerking kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijn project. Ook na publicatie bleef ze geïnteresseerd. Als ik ooit nog eens een redacteur nodig heb, vraag ik Brenda zeker weer.”

Familiezaken zonder ruzie

Ervaringsverhalen, tips en inzichten voor opvolgers in het familiebedrijf

Auteur
Esther Reinders
Uitgever
S2uitgevers
Rol Brenda:
Schrijfcoach
“Het is fijn en snel samenwerken met Brenda als redacteur, schrijfcoach en klankbord. Ze zorgt oprecht voor een ‘duidelijk verhaal’. Brenda is scherp en doortastend en ze ziet precies waar de schoen wringt. Met haar tips heb ik het boek naar een hoger niveau weten te tillen.”
Cover werkboek Strategiekaarten huiswerk

Strategiekaarten huiswerk

Zelfstandig plannen, maken en leren

Auteurs
Colette de Bruin en Anouk op de Weegh-de Bruin
Uitgever
High 5 Publishers
Rol Brenda:
Redacteur en uitgeverstaken

TEAMWORK! Veel en snel schakelen was nodig in dit proces, met Brenda in het team gaat dat gesmeerd. Zowel op taal als op de inhoud als over de opmaak denkt ze kritisch mee. Mede dankzij haar waardevolle toevoegingen, digitaal en tijdens alle sparringsmomenten, staat er nu product dat heel veel leerlingen op weg gaat helpen!”

De trainer maakt het verschil

Ontwikkel jouw visie op leiderschap, talent, motivatie en selectie

Auteur
Mauro van de Looij
Uitgever
BigBusinessPublishers
Rol Brenda:
Tekstadvies en redactie
“Brenda van Dijk heeft mij geholpen op het vlak van redactie, dankzij haar is dit een vlot lopend en logisch verhaal geworden. Zij verbindt zich echt met de inhoud van je boek en kijkt verder dan alleen de tekst.”

Happy change

Hoe blije medewerkers verandering duurzaam succesvol maken

Auteurs
Bea Aarnoutse en Marianne Jaarsma
Uitgever
PROOF Publishers
Rol Brenda:
Eindredactie
“Wij zijn erg blij geweest met de hulp van Brenda bij de totstandkoming van ons boek Happy change. Haar accuratesse, alerte blik en soms kritische vragen hebben ons boek beter gemaakt. We kijken terug op een hele prettige samenwerking!”

Spelen met letters en woorden

Voorbereiden op leren lezen met Alfa-bedding

Auteur
Hildegonde Mostert
Uitgever
Pienter Publishers
Rol Brenda:
Schrijfcoach/redacteur
Met Brenda samen komt er echt een professioneel eindproduct! Brenda verdiept zich in het onderwerp en zorgt er voor dat ik mijn eigen research blijf aanscherpen. Haar vragen zijn steeds terecht en helpen het boek naar een ander niveau. Haar feedback en aanmoediging gaven mij het vertrouwen om voor het boek ook de goede vormgevers en uitgever te zoeken. Tot slot is Brenda essentieel geweest met haar vermogen om ingewikkelde zinnen te herschrijven, zonder dat de essentie van de boodschap verdwijnt. Sterker nog, door de manier waarop Brenda herformuleert wordt het krachtiger en directer. Een kwaliteit die veel heeft toegevoegd aan het boek dat er nu is. Spelen met letters en woorden hebben we ook gedaan in het schrijven van dit boek. Dat was leuk en uitdagend!

Over Grenzen

Mijn leven in Israël

Auteur
Joanne Nihom
Uitgever
KokBoekencentrum Uitgevers
Rol Brenda:
Schrijfcoach
“Brenda heeft mij onder meer geholpen om vertrouwen te hebben in mijn schrijfproces, ze is een van de mensen geweest die mij hierin hebben ondersteund.”

De aanpak bij autisme

volgens de Geef me de 5-methodiek

Auteur
Colette de Bruin
Uitgever
High 5 Publishers
Rol Brenda:
redacteur en uitgeverstaken
Wanneer je Brenda laat meekijken, dan weet je dat het nauwkeurig en grondig zal gebeuren. Dat betekent dat je het zelf kan loslaten en er uiteindelijk altijd kwaliteit geboden wordt.

Inspirerend leiderschap op afstand

De 9 principes voor een sterk team

Auteur
Godelieve Meeuwissen
Uitgever
BigBusiness Publishers
Rol Brenda:
Redacteur
“Ik dacht dat ik 'gewoon' een redacteur zocht voor mijn boek, maar toen kwam ik Brenda tegen. En zij is veel meer dan dat. Ze denkt mee over en ze denkt aan dingen waar je zelf echt niet aan had gedacht. Ze kan hoofd en bijzaken heel goed onderscheiden en is eerlijk in haar feedback. Ze is echt kritisch en dat doet soms zeer als je net heel blij een deel van je boek hebt gestuurd. Maar ja, ook bij het schrijven geldt: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Daarom kan ik Brenda van harte aanbevelen aan iedereen die écht een goed boek of gave tekst wil schrijven.”
Boekcover The devil inside

The devil inside

Stop met saboteren van jezelf en je organisatie

Auteur
Bas Kodden
Uitgever
Boom | Management Impact
Rol Brenda:
redacteur
Brenda's begeleiding en inzet bij het voltooien van dit boek waren zowel een genot als een kwelling. Het was een voorrecht om met haar aan dit boek te mogen werken en haar vakmanschap kan ik niet voldoende prijzen.

Bram kan het zelf

Auteur
Colette de Bruin
Uitgever
High 5 Publishers
Rol Brenda:
redacteur en uitgeverstaken
Het fijne aan samenwerken met Brenda is dat wanneer je bedenkt dat iets moet gebeuren, zij het al voor je heeft uitgezocht. Met haar hulp was het maken van dit kinderboek dan ook een feestje. Wat zijn we trots op het eindresultaat.
Cover boek Prinses Anna in de blote billen

Prinses Anna in de blote billen

Auteur
Colette de Bruin
Uitgever
High 5 Publishers
Rol Brenda:
Redacteur en uitgeverstaken
“Zo blij dat Brenda de afstemming met de drukker doet en alles regelt voor onze uitgeverij. We hebben er geen omkijken naar. Ze denkt inhoudelijk mee, zorgt er ook voor dat ons boek overal beschikbaar is en doet de promotie.”

Gewoon goed

Jouw koopgids voor een mooiere wereld

Auteur
Karen Kammeraat
Uitgever
Dato
Rol Brenda:
schrijfcoach en redacteur
“Brenda was heel betrokken bij mijn boek en het onderwerp en voelde de gewenste ’tone of voice’ perfect aan. Uiteraard zorgde ze dat alles taalkundig in orde was, ook leverde ze een grote bijdrage aan de structuur van het boek. Van grote toegevoegde waarde was Brenda’s kenmerkende, rustige manier waarmee ze mij motiveerde om door te gaan als ik het even niet meer zag zitten.”

Creatieve Loopbaanplanning

+ bonusboek 'Werken met het Essentieprogramma'

Auteur
Alien Verhoef
Uitgever
BigBusinessPublishers
Rol Brenda:
redactie en uitgeefadvies
“Brenda leverde zulk goed werk bij de redactie van mijn boek en voor mijn nieuwe website. Ze is zorgvuldig, deskundig en zeer professioneel als tekstschrijver en redacteur. Ook waardeer ik haar integerheid en zorg en aandacht voor mij als auteur en eigenaar van Studio Mattias.”

Draaikolken in Luna's hoofd

Auteur
Colette de Bruin
Uitgever
High 5 Publishers
Rol Brenda:
redacteur en uitgeverstaken
Het fijne aan samenwerken met Brenda is dat wanneer je bedenkt dat iets moet gebeuren, zij het al voor je heeft uitgezocht. Met haar hulp was het maken van dit kinderboek dan ook een feestje. Wat zijn we trots op het eindresultaat.

De employee journey

Creëer een optimale employee experience

Auteurs
Sascha Becker en Wenda Bolink
Uitgever
PROOF
Rol Brenda:
redacteur
“Het PROOF-team heeft zeer prettig samengewerkt bij de totstandkoming van dit boek. Brenda is niet alleen kwalitatief sterk, het is ook een plezier om met haar te werken. In een tempo en tegelijkertijd met een rust die zeldzaam zijn.”

Je geld of je leven

Uitdagingen bij een ongeneeslijke ziekte

Auteur
Nellie Lobbezoo
Uitgever
BigBusinessPublishers
Rol Brenda:
conceptontwikkeling, eindredactie
“Zonder de hulp van Brenda had ik niet zó snel een boek van deze kwaliteit kunnen realiseren. Ze was niet alleen inhoudelijk een fijne sparringpartner, maar heeft ook veel betekend in de afstemming met de vormgever en het vinden van een uitgever Ik ben superblij met het eindresultaat.”

Van spanning naar ontspanning

Aan de slag met jouw persoonlijke groei

Auteur
Aad Dekker (i.s.m. Nelllie Lobbezoo)
Uitgever
Futuro uitgevers
Rol Brenda:
schrijven publicatievoorstel voor uitgevers
“Het publicatievoorstel dat Brenda schreef, was een goede manier om binnen te komen uitgevers. Maar liefst zes uitgevers toonden interesse. Al met al mooie oogst.”

Psycho-educatie Dit is autisme

Uitleg in Beeld

Auteur
Colette de Bruin
Uitgever
High 5 Publishers
Rol Brenda:
Redacteur en uitgeverstaken
“Wanneer je Brenda laat meekijken, dan weet je dat het nauwkeurig en grondig zal gebeuren. Dat betekent dat je het zelf kan loslaten en er uiteindelijk altijd kwaliteit geboden wordt.”

This is autism

From brainfunction to behaviour

Auteur
Colette de Bruin
Uitgever
High 5 Publishers
Rol Brenda:
opzetten uitgeverij, afstemming met vertalers, verzorging drukwerk
“Een eigen uitgeverij opzetten was een enorme uitdaging voor ons, wat komt daar veel bij kijken. Gelukkig hadden we Brenda, want als zij zich ergens in vastbijt, dan weet je dat het goed komt.”

Je neemt jezelf mee overzee

Een persoonlijke visie op de naoorlogse emigratie van Nederland naar Australië

Auteur
Jan Fels
Uitgever
Uitgeverij Van Brug
Rol Brenda:
ghostwriter
“Brenda hielp mij keuzes maken uit de bergen informatie die ik aanleverde en verwoordde mijn verhaal tot een lekker leesbaar boek. Ook bracht ze het onder bij een uitgever. Zonder Brenda was dit boek er nooit gekomen.””

Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis

Laat je inspireren door de ervaringen van anderen en deel jouw leven met mensen om wie je geeft

Auteur
Daniëla Postma
Uitgever
Uitgeverij Droomvallei
Rol Brenda:
geïnterviewd voor het hoofdstuk ‘Kale feiten of eigen waarheid?’
“Wie kon ik beter vragen voor een interview over het werk als ghostwriter dan Brenda? Deze fijne collega weet steeds weer integriteit, zorgvuldigheid en liefde voor het boekenvak zó te combineren dat zowel de boeken als het voorafgaande samenwerkingsproces met haar auteurs van hoge kwaliteit zijn.”

J.O.H.N.

Zonder strijd geen overwinning

Auteur
John den Hollander
Uitgever
eigen beheer, exclusieve verspreiding
Rol Brenda:
ghostwriter en productieleider
“Als je een verhaal wilt vertellen en de juiste woorden niet vindt, praat met Brenda. Zij is een professional. Door haar werd mijn boek een droom die uitkwam. Ik ben blij en trots dat ik met Brenda mocht werken en kijk uit naar het volgende verhaal. Wordt vervolgd!”

Puur Meesterwerk

Ontdek de master in jezelf met NLP

Auteur
Irene van Gameren
Uitgever
eigen beheer
Rol Brenda:
schrijfcoach en redacteur
“Ook voor mijn tweede boek heb ik Brenda ingeschakeld als schrijfcoach en redacteur. Dankzij haar feedback kon ik vol vertrouwen verder schrijven. En het bijzondere is: we zagen elkaar pas weer bij de boekpresentatie.”

Dit is autisme

Van hersenwerking tot gedrag

Auteur
Colette de Bruin
Uitgever
Graviant Educatieve Uitgaven
Rol Brenda:
herschrijven volledige manuscript
“Dankzij Brenda’s hulp bij het herschrijven van mijn boek is de inhoud nog krachtiger geworden. De samenwerking liep als een trein. We vonden elkaar in de gepassioneerde gedrevenheid voor ons vak, met als resultaat een prachtig boek.”

Peter Positief

Een leven met hiv

Auteur
Peter Dombret
Uitgever
Epo
Rol Brenda:
schrijfcoach namens het BoekenBusiness-jaarprogramma
“Brenda weet van wanten. Ze weet wanneer door te drukken en streng te zijn, en wanneer even gas terug te nemen. Ik ga nog twee boeken schrijven en sta erop dat Brenda dan weer mijn coach is.”

Breng balans in je gezin

Gezinsoverleg met de C.O.N.S.E.N.T.-methode®

Auteur
Baudy Wiechers
Uitgever
Booklight
Rol Brenda:
eindredacteur
“Brenda’s wijzigingen maakten mij extra alert: is dit werkelijk wat ik bedoel? Daardoor werd mijn boek nog beter.””

De intervisiclub

een businessroman over de kracht van NLP

Auteur
Irene van Gameren
Uitgever
Eigen beheer
Rol Brenda:
schrijfcoach en redacteur
“De klik was er direct. Brenda’s betrokkenheid van begin tot eind, zelfs tot na de boekpresentatie, is tekenend voor haar. Het vervolg op dit boek ga ik zeker weer met haar oppakken.”

Levensbelang

Van overleven naar levensvreugde met de CREF-Methode

Auteur
Baukje van Leeuwen
Uitgever
Booklight
Rol Brenda:
schrijfcoach en ghostwriter
“Brenda is een echte doorbijter. Gedreven verbond zij zich volledig met mij en mijn passie, om vervolgens mijn visie, gevoelens en gedachten uit te drukken in de juiste woorden. Zoveel waardering voor haar als mens én voor haar kwaliteit”

Elke Nesjomme is een parel

Het levensverhaal van rabbijn Jacob Friedrich

Auteur
Joanne Nihom
Uitgever
Uitgeverij Toetssteen
Rol Brenda:
schrijfcoach
“Brenda heeft mij geholpen over een soort drempel te gaan, waardoor ik mij vrijer ben gaan voelen met schrijven.”

De binnenkant van verdriet

Auteur
Brenda Beukering
Uitgever
Uitgeverij van Brug
Rol Brenda:
eindredacteur
Het was alsof Brenda in mijn hoofd zat! Zo fijn en knap. Dat is een gave.

Sterren in de klas

Leer kinderen onderzoeken met sterrenkunde als inspiratiebron, op school en thuis

Auteur
Karin Heesakkers
Uitgever
BoekTweePuntNul
Rol Brenda:
schrijfcoach en redacteur
“Vanaf de start – in de schrijfweek van Esther Jacobs – tot en met het eind heeft Brenda mij begeleid. Ze heeft me over veel drempels heen geholpen.”

Voltooid verleden pijn

Relaas van een gevecht tegen borstkanker

Auteur
Fabienne Cammaert
Uitgever
Eigen beheer
Rol Brenda:
schrijfcoach en redacteur
“Coach, mentor, supporter, positieve en opbouwende redacteur. In mijn hele schrijfproces was Brenda mijn steun en toeverlaat.”

De invloed van gedachten

Inspirerende verhalen van een vrouw met een spierziekte

Auteur
Christel Mantel
Uitgever
De nieuwe boekhandel
Rol Brenda:
eindredacteur
“Brenda was de enige die de ziel van mijn teksten overeind hield.”

Het hele kind in beeld

Voor dynamisch onderwijs

Auteur
Thyra Koeleman
Uitgever
Eduforce educatieve uitgeverij
Rol Brenda:
schrijfcoach
“Brenda’s coaching heeft mij echt in het zadel geholpen. Met haar support en adviezen heb ik structuurverbeteringen aangebracht en mijn teksten herschreven. Vervolgens kon ik op eigen kracht door met de uitgever die ik had gevonden.”

Vrij onder de sluier

Een westerse vrouw in het streng Islamitische Saoedi-Arabië

Auteur
Desiree Janssen
Uitgever
Just Publishers
Rol Brenda:
schrijfcoach in het schrijfcafé en schrijfweekend van Duidelijk Verhaal
“Vaak ontbrak het me aan tijd om te schrijven aan mijn roman. In Brenda’s schrijfcafé en schrijfweekend kon ik ongestoord schrijven, mét professionele feedback.”

Tomingroep 75 jaar

Auteur
Brenda van Dijk in opdracht van Tomingroep
Uitgever
Tomingroep
Rol Brenda:
samensteller, auteur