Professionele teksten voor ondernemers

Ben jij ondernemer? Dan wil je natuurlijk professionele teksten en aansprekende communicatie-uitingen voor je organisatie. Als schrijven niet je corebusiness is, schakel mij dan in als redacteur of tekstschrijver. Dan weet je zeker dat je ook in tekst de kwaliteit uitstraalt waar jij voor staat.
Ben je benieuwd naar de andere projecten die ik heb gedaan? Lees hier welke auteurs mij inschakelden als schrijfcoach, redacteur of ghostwriter voor hun boek.

Deze opdrachtgevers gingen je voor en schakelden mij in voor hun professionele teksten:

Gostra

Jaap-Jan Verbree van Gostra helpt organisaties met strategieontwikkeling en procesautomatisering. Voor zijn websiteteksten vroeg hij mijn hulp om zijn expertise te verwoorden op een manier die past bij wie hij is en hoe hij werkt. Missie geslaagd.

“Voor mijn website had ik iemand nodig die mijn zakelijke taal kon vertalen naar een leesbare en aantrekkelijke websitetekst. Hier heb je volgens mij een specialist voor nodig. Brenda is dat, ze is prettig om mee samen te werken. Ze weet door haar ervaring wat nodig is om tot het juiste resultaat te komen en brengt dit op een duidelijke en vriendelijke manier over. Ze heeft voor mij een pakkende tekst geschreven waardoor mijn expertise op een heldere wijze verwoord is en eveneens goed leesbaar. De tekst klopt!”

Basis in Nederland

Basis in Nederland helpt statushouders hun plek te vinden in Nederland, met individuele begeleiding en coaching. Ze vroegen mijn hulp bij het schrijven van een helder plan, dat ze wilden gebruiken om in gesprek te gaan met gemeenten. Ook hadden ze een website nodig om de buitenwereld te laten weten wat ze doen. Ik hielp hen aan krachtige teksten en schakelde mijn netwerk in voor het bouwen van de website.

“Brenda is zeer kundig in haar werk. Ze denkt met je mee, is flexibel en hartelijk in de omgang. Mijn websitetekst is geworden zoals ik dat voor ogen had. Ik heb zelfs nog extra tips en contacten gekregen voor het bouwen van mijn website. Kortom ik zou Brenda zeker aanbevelen en mocht het nodig zijn, dan zal ik in de toekomst zeker weer beroep op haar doen.”

BigBusiness Publishers | Pienter Publishers

Met uitgever Donald Suidman van BigBusiness Publishers en Pienter Publishers werk ik met regelmaat samen rondom de manuscripten en begeleiding van verschillende auteurs. De ene keer zoekt hij een redacteur of schrijfcoach voor een auteur die bij hem zijn of haar boek gaat uitgeven, de andere keer draag ik een auteur aan die goed bij zijn fonds past. Donald denkt als uitgever altijd superfijn mee met auteurs én is voor mij een prettige sprringpartner. We kennen elkaars sterktes en staan beiden voor kwaliteit.


“Brenda kan heel goed balanceren tussen wat minimaal nodig is en wat het hoogst haalbaar is. En ze weet goed de weg naar uitgevers. We hebben samen diverse projecten gedaan naar volle tevredenheid van de auteur. Ze levert altijd goed werk af.”

Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam – Jeugd & Gezin

Marije Hondeman is Business Unit Manager Jeugd & Gezin van Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam. Ze benaderde mij voor het helder verwoorden van een strategische paragraaf in hun meerjarenbeleid.

“Brenda heeft ons uitgedaagd heel concreet te zijn. We hebben nog nooit zo krachtig alles bij elkaar gebracht in ons beleidsplan.”

Talentkrakers

Godelieve Meeuwissen heeft haar jarenlange ervaring met betrekking tot het herkennen van je eigen en andermans talent vervat in een slim blikje. Daarin zitten zestig kaarten met elk vier woorden om jouw talent te kraken en te kunnen benoemen. Ze vroeg mij om mee te denken in de eindfase, om de woorden net nog wat scherper en consistenter te maken.

“Dank je wel voor je verrukkelijke kritische blik!”
Teksten voor website Anticipate

Anticipate Media

Govard-Jan de Jong van Anticipate Media is de ideale partner voor het ontwikkelen van websites en beeldschermpresentaties. Zijn klanten en samenwerkingspartners prijzen zijn veelzijdigheid, flexibiliteit en prettige werkwijze. Hij vroeg mij de aanbevelingen en teksten voor zijn website te schrijven.

Op het moment dat ik besloot mijn website te vernieuwen, dacht ik meteen aan Brenda voor de teksten. Graag laat ik mijn klanten vertellen hoe ik werk en ik weet dat ik Brenda met een gerust hart op mijn klanten kan afsturen. Ze interviewt mijn klanten, schrijft hun aanbeveling, laat die checken door de desbetreffende klant, waarna ik hem een-op-een in mijn site kan plakken. Ik heb Brenda al erg vroeg bij mijn nieuwe project betrokken, omdat ik weet dat samenwerking zorgt voor een beter eindresultaat. Vanaf ons eerste project al zo’n zeven jaar geleden tot en met de laatste werk altijd graag met deze professionele kanjer.

JNF Experience Magazine

Joanne Nihom verzorgt al jaren de interviews, teksten en redactie van het JNF Experience Magazine van het Joods Nationaal Fonds. Ook verzorgt zij de digitale nieuwsbrieven van het JNF. Ik heb haar 8 jaar lang ondersteund met redactieadvies.

“Jarenlang heeft Brenda mij, indien nodig, geholpen met advies bij mijn artikelen. In die periode heb ik ook geleerd zelfvertrouwen te hebben in mijn schrijven. Het was een fijne, respectvolle samenwerking. Met af en toe een strubbeling, want dat is het leven, maar het zorgt altijd voor nog meer mooie creativiteit.”

Studio Mattias

Alien Verhoef van Studio Mattias wilde graag een frissere website, technisch up-to-date, met aansprekende teksten. Voor dat laatste schakelde ze mij in, omdat ze al eerder fijn met mij had samengewerkt rond haar boek Creatieve Loopbaanplanning en het bonusboek Werken met het Essentieprogramma.

“Brenda geeft geweldige voorzetten voor de teksten voor mijn nieuwsbrieven en website. Daarmee kan ik dan zelf weer verder. Het is een echte samenwerking. Brenda denkt niet alleen mee over de formulering, maar ook over waar de informatie het beste past op mijn website. Ze heeft en houdt een duidelijk overzicht van het eindresultaat, blijft in contact en licht haar adviezen helder toe.”

Alice Pley Search

Alice Pley liet haar website vernieuwen en nam ook haar teksten onder de loep. Ze schakelde mij in voor een kritische blik en de juiste nuance. Het resultaat: websiteteksten die net zo krachtig, persoonlijk en doortastend zijn als haar gevestigde reputatie.

Roek Lips

Roek Lips wilde zichzelf en zijn diensten sterker profileren. Met een duidelijk aanbod voor een duidelijke doelgroep. Hij deed zelf de voorzet die ik analyseerde en voorzag van advies. Vervolgens herschreef ik zijn websiteteksten tot een krachtig geheel.
Projecten Geef me de 5

Geef me de 5

Geef me de 5 is de praktische methodiek voor de omgang met mensen met autisme. Via lezingen, boeken, cursussen, een post-hbo-opleiding, social media en talloze freemiums deelt Geef me de 5 haar kennis. Van persbericht tot socialmediapost en van whitepaper tot boek: als er tekst bij komt kijken, schakelt Geef me de 5 mij in.

Atelier voor leiderschap

Mientje Fluyt wilde graag haar websiteteksten beter laten aansluiten bij haar diensten. Schrijven over jezelf en helder maken wat je te bieden hebt, is altijd lastig, daarom schakelde ze mij in. Naar volle tevredenheid.

The Alignment House

In 2017 wilde The Alignment House haar website beter laten aansluiten bij haar nieuwe merkpositionering. Ik schreef de nieuwe webteksten met de opdracht: vermijd vage taal en sluit optimaal aan bij onze doelgroep en hun vraagstukken. Ook vertaalde ik voor diverse klanten van deze opdrachtgever het vastgestelde merkbeleid naar begrijpelijke handboeken.

Hoveniersbedrijf Siebeling

Hans Siebeling zocht iemand die een volledig nieuwe website voor zijn hoveniersbedrijf kon regelen. Eenvoudig met dito teksten. Ik schreef zelf de teksten en schakelde Govard-Jan de Jong van Anticipate in voor het ontwerpen en bouwen van de website.

Toekomstvormers

Toekomstvormers Leading from Nature is ontstaan uit een collectief van bevlogen professionals die organisaties en leiders uitdagen en ondersteunen om een duurzame wereld te creëren. Zij hadden behoefte aan een eigen website om hun gedachtegoed uit te dragen. Samen met een andere tekstschrijver en een vormgever stond ik aan de basis van hun website. We ontwikkelden een format en deden een voorzet voor teksten die de professionals dichter bij elkaar brachten. Daarna heb ik het overgedragen aan mijn collega tekstschrijver.

Communicatiewaaier

In 2015 lanceerde Eunice van Luit de Communicatiewaaier: een praktische tool voor kinderen die moeite hebben met communiceren. Voor dit product heb ik de handleiding herschreven. De teksten uit de handleiding zijn deels ook gebruikt op de website.

Pitchies

Deze opdrachtgever wilde haar instrument opnieuw positioneren. In een strategiesessie brachten we de diverse doelgroepen in kaart. Vervolgens bepaalden we per doelgroep de prioriteiten en benadering. Op basis daarvan schreef ik teksten voor de nieuwe website.

Kracht door leren

Voor deze organisatie heb ik alle websiteteksten geschreven. Op basis daarvan heb ik twee flyers geschreven. Ook deze startende ondernemer heeft door middel van mijn strategievragen koers bepaald.

De Ontwikkelgroep

De Ontwikkelgroep begeleidt met hart en ziel organisaties en individuen in leiderschapsvraagstukken. Ik schreef websiteteksten die de klanten aanspreken en die hun partners met trots uitdragen.

Naast bovenstaande opdrachtgevers begeleid ik ondernemers en professionals bij het schrijven van hun boek. Zo zetten zij zichzelf als expert op de kaart. Boeken die reeds verschenen zijn en waar ik aan meewerkte, vind je hier.