Crowdfunding voor je boek, iets voor jou?

Crowdfunding levert geld op én ambassadeurs voor je project. Een gouden combinatie die je heel goed kunt inzetten voor je boek. Schrijver Marcel van Driel bewijst het: hij haalde ruim 17.000 euro op via crowdfunding voor zijn nog te schrijven boek. Ik interviewde hem en deelde zijn tips voor crowdfunding voor je boek in mijn gastblog voor BoekenBusiness.

Marcel geeft aan dat crowdfunding uitermate geschikt is voor non-fictieschrijvers. Denk je eens in wat het jou oplevert:

  • Je bereikt er mogelijk een hele nieuwe doelgroep mee.
  • Je donateurs zijn direct ambassadeurs voor je boek.
  • Het geld dat je ermee ophaalt, kun je gebruiken om je boek naar een hoger niveau te trekken: met hulp van een schrijfcoach, een topredacteur en een goede vormgever.
  • Wil je je boek uitgeven via een traditionele uitgever? Het feit dat mensen via crowdfunding willen investeren in je boek is voor uitgevers het bewijs dat er een markt voor is.

Lijkt het je wat en wil je weten hoe je het moet aanpakken? In een speciale coachingssessie vertel ik je alle ins en outs.

Denk naast crowdfunding ook eens aan sponsors voor je boek. Daarover lees je meer in mijn blog Maak een marketingmachine van je boek.

Meer gratis tips

Boekentips voor schrijvers

Boekentips voor schrijvers

Schrijf je regelmatig (zakelijke) teksten? Dan wil je natuurlijk dat ze kwaliteit uitstralen. Met pakkende zinnen, zorgvuldig taalgebruik en in correct Nederlands. Gelukkig zijn er tal van boeken...

Maak een boek van je blogs

Maak een boek van je blogs

Schrijf jij een goedgelezen blog? Dan is het interessant om daar een boek van te maken. Waarom? Dat vertel ik in mijn gastblog voor BoekenBusiness Maak een boek van je blogs. Oké, een tipje van de...