‘Dit is autisme’ groots gelanceerd in Schouwburg Amphion Deventer

‘Dit is autisme’ groots gelanceerd in Schouwburg Amphion Deventer

Op 2 november 2017 is met een lezing voor 900 toeschouwers het boek Dit is autisme gelanceerd. Sinds haar samenwerking met neurobiologe en autisme-expert dr. Fabiënne Naber heeft auteur en autisme-expert Colette de Bruin wetenschappelijk bewijs waarom haar Geef me de 5-methodiek zo effectief is en hoe het brein van mensen met autisme werkt. Samen kwamen zij tot nieuwe inzichten die zij in het boek toelichten.

Gedrag van iemand met autisme is lang niet altijd te begrijpen. Behalve als je weet wat er gebeurt in het brein. Het boek Dit is autisme belicht de werking van het brein én de acht storingen die bij autisme de informatieverwerking belemmeren. Heel toegankelijk en met verhelderende, kleurrijke afbeeldingen wordt uitgelegd welke storing bepaald gedrag veroorzaakt. Direct daaraan gekoppeld, is beschreven hoe je daarmee kunt omgaan. Met dit boek heb je niet alleen inzicht in de oorzaak, maar ook een totaalaanpak in handen.

Ik mocht Colette ondersteunen in de eindsprint. Samen herschreven we het manuscript tot een goed leesbaar geheel. Met resultaat, want we krijgen veel complimenten over de begrijpelijkheid.

Colette trekt momenteel overvolle zalen met haar lezingen en van haar boeken zijn ruim 100.000 exemplaren verkocht. Voor de duizenden gezinnen die zij heeft geholpen, is de door haar ontwikkelde Geef me de 5-methodiek een ‘way of life’ geworden. De cursussen en opleidingen voor ouders, verzorgers en professionals uit het onderwijs en de zorg, worden gemiddeld beoordeeld met een 9,2 (onafhankelijk onderzoek door CEDEO).