Als ghostwriter uitgelicht in een boek

Als ghostwriter uitgelicht in een boek

Niet zelf een boek schrijven of anderen daarin begeleiden, maar worden geïnterviewd voor een boek. Dat was nieuw voor mij. Daniëla Postma deed het voor haar boek Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis. Ze interviewde diverse auteurs en professionals op het gebied van levensverhalen schrijven én deelt haar eigen ervaringen.

Mij vroeg ze om te vertellen over mijn ervaringen met (historisch) onderzoek. Als ghostwriter van het boek Je neemt jezelf mee overzee van Jan Fels (over de naoorlogse emigratie) liep ik tegen een aantal zaken aan. De ‘feiten’ die ik had, waren onvolledig of leken niet te kloppen. Ik wilde natuurlijk geen onzin verkopen. Daarom zocht ik contact met een Nederlandse historicus en een Australische antropoloog die samen onderzoek doen naar dit onderwerp. ‘Citizen science’ noemen ze dat. In maar liefst 14 pagina’s (mét foto’s) licht Daniëla mijn schrijf- en onderzoeksproces toe in haar boek.

Wil je je eigen levensverhaal opschrijven en twijfel je of het ‘boekwaardig’ is? Dit boek zal je inspireren om door te gaan en je krijgt onderweg ook nog eens talloze tips. Bovendien is het boek prachtig geillustreerd. Een genot om door te bladeren.

Getagd met , ,